BLAGDAN SV. JOSIPA RADNIKA NA GROBLJU MIRA NA BILIMA

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Bile, 26. travnja 2022. (Marijana Tomašević / grobljemira.info) – Suprotno tradicionalnom  nadnevku sv. mise koju  slavimo 1. svibnja u povodu blagdana Svetog Josipa Radnika, ove godine zbog blagoslova polja u župi Goranci na čijem se ozemlju nalazi Groblje mira, sv. misa će na njemu biti dan prije, 30. travnja, u 12.00. Predvodit će je biskup dr. Franjo Komarica.

Podsjetimo, crkvu Svetoga Josipa Radnika na Groblju mira 2016. godine blagoslovio je biskup mostarsko-duvanjski i trebinjsko-mrkanski msgr. Ratko Perić povodom obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima. Od tada se sv. misa zadušnica za sve naše pobijene, naše mučenike, na Groblju mira slavi oko blagdana svetog Josipa Radnika.

Ovom sv. misom ćemo ujedno otvoriti razdoblje događanja na Groblju mira i nastaviti u ovom duhu kako bismo na dostojan način očuvali žrtvu i mučeništvo naše pobijene braće i sestara. Pozivaju se vjernici da, ukoliko su u mogućnosti, dođu na ovu sv. misu kako bismo se zajedno okupili u molitvi, s posebnim naglaskom sjećanja na naše pokojne, na žrtve svih ratova, buna i zlosilja.