“GROMOVI” POSJETILI MEMORIJALNI CENTAR GROBLJE MIRA

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Bile, 16. listopada 2022. (Marijana Tomašević / grobljemira.info) – Članovi Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi na trodnevno putovanje pod motom Južno bojište – godine ponosa, pošli su s dva autobusa iz Zaboka, Novog Zagreba, Siska, Petrinje i Karlovca. Prvog dana su boravili u livanjskom kraju. U Rujanima i Čelebiću položili su vijence i upalili svijeće u spomen svojim poginulim suborcima, te se prisjetili svoga ratnog puta.

Drugi dan posjetili su Gornji Brgat i Dubrovnik, a danas su ovi veterani legendarne 2. gardijske brigade HV-a “Gromovi” posjetili Memorijalni centar Groblje mira na Bilima.

Goste su dočekali djelatnici Memorijalnog centra na čelu s predsjednikom Odjela za Drugi svjetski rat i poraće HNS-a, gospodinom Milom Pušićem. Članovi Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi na čelu s predsjednikom Udruge gospodinom Ivanom Krupecom položili su vijenac pokraj središnjeg križa na Groblju mira. Nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća kratkom molitvom prisutni su odali počast svim žrtvama ratova.

  

Nakon toga upoznali smo goste s ovim mjestom, odnosno kratkim izlaganjem smo im približili viziju ovog projekta. Mnogi su imali dosta zanimljivih pitanja na koja smo rado odgovorili. Rezultat ovog posjeta svakako su dobri dojmovi gostiju koji su ujedno i nada da će se naš centar i u budućnosti naći na njihovom obveznom stajalištu tijekom novih posjeta našim krajevima.

   

 

Nakon lijepog druženja “Gromovi” su nastavili svoj obilazak prema Mostaru gdje su nedjeljno popodne proveli sa svojim suborcima, predstavnicima HVIDRA Mostar i veteranskih i stradalničkih udruga HVO-a Herceg-Bosne.