U VIONICI SLAVLJENA MISA ZA POGINULE U RATOVIMA I PORAĆU

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Vionica, 12. studenoga 2021. – U treću nedjelju došašća u kapelici na Vionici u Općini Čitluk, slavljena je sveta misa za žrtve iz Prvog i Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata. Nakon misnog slavlja održan je i prigodni program odavanja počasti poginulima iz Vionice.

– Pored spomen obilježja na kojem je popis žrtava, mještani i gosti su uz duboki pijetet odslušali himnu hrvatskog naroda i održali minutu šutnje za sve žrtve. Nakon kratkog programa i molitve položen je vijenac od strane predstavnika mjesne zajednice. Nakon toga članovi obitelji poginulih iz Domovinskog rata su zapalili svijeće ispred spomenika. Također, svijeće su zapalili i predstavnici Općine Čitluk predvođeni načelnikom općine Marinom Radišićem, zatim predstavnici Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području Općine Čitluk te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz naše općine. Iza toga svoje svijeće su imali priliku zapaliti i ostali mještani.

Ovo je prvi put da se misa održava na ovakav način za naše žrtve, za što se namjerava da postane tradicija, jer to je najmanje što možemo učiniti za naše poginule koji su se borili za našu opstojnost, dostojanstvo, vjeru i utkali nam ljubav u našu nacionalnu pripadnost hrvatskom narodu, poručili su iz Mjesne zajednice Vionica.