NAJAVA: OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA U DOMOVINSKOM RATU

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 14. studenoga 2022. (Marijana  Tomašević / grobljemira.info) – Polazeći od toga da je dužnost svakog domoljuba čuvati uspomenu na žrtvu Vukovara u Domovinskom ratu, u četvrtak 17. studenoga, u 15.00 sati na Groblju mira na Bilima, Memorijalni centar Groblje mira organizira domoljubno-molitveni spomen na žrtvu Vukovara i sve žrtve Domovinskog rata. Molitvu će predvoditi fra Miljenko Stojić, povjerenik za hercegovačke biskupije Komisije HBK i BK BiH za hrvatski martirologij, jedan od inicijatora ovog obilježavanja. Pristigla izaslanstva povjerenstava za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugoga svjetskog rata i poraća po raznim općinama, kao i druga izaslanstva, zajedno s Odjelom HNS-a BiH za Drugi svjetski rat i poraće te Udrugom Mir International položit će vijence i zapaliti svijeće.

Vukovar je sinonim za žrtvu i stradanja Hrvata u Domovinskom ratu i to je najmanje što možemo učiniti za nebrojene znane i neznane hrvatske junake bitke za Vukovar.

Podsjećamo, u jesen 1991. godine Vukovar je nadljudskim naporima pružao otpor višestruko nadmoćnom srbijansko-crnogorskom agresoru, da bi 18. studenoga 1991. godine pao u agresorske ruke. Slijedili su stravični zločini nad zarobljenim ranjenicima iz vukovarske bolnice, ali i civilima na Ovčari, kao i brojnim drugim mjestima, a tisuće su zarobljenih civila i vojnika završile u srbijanskim zarobljeničkim logorima.

Stoga, pozivamo sve ljude dobre volje da 17. studenoga dođu na Groblje mira kako bismo u što većem broju, zajedno odali počast Gradu heroju i našim žrtvama.