NAJAVA: SVETA MISA I KOMEMORACIJA NA GROBLJU MIRA 19. KOLOVOZA U POVODU EUROPSKOG DANA SJEĆANJA NA SVE ŽRTVE TOTALITARNIH REŽIMA

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Bile, 1. kolovoza 2023. (Marijana Tomašević / grobljemira.info) – Tradicionalno u povodu Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima, na Groblju mira organizira se prigodan program i sveta misa zadušnica za sve žrtve totalitarizama. Ove godine 19. kolovoza program počinje okupljanjem u 11.30, te polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća pred spomenikom Pietà, a nakon toga svetu misu će predvoditi mons. dr. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini. Program i misno slavlje svojom pjesmom uveličat će Katedralni zbor Marija koji predvodi don Dragan Filipović.

Budući da je deseta godišnjica od početka izgradnje Groblja mira, podsjetimo se početka i razvoja projekta o Groblju mira, od kamena temeljca do izgradnje crkve sv. Josipa, otkrivanja spomenika Pietà te svakog bijelog križa s pločicom koja ima podatke o žrtvi. I ove godine će se postaviti novi križevi za koje su podneseni zahtjevi za podizanje. Suosjećamo s njihovim obiteljima moleći za spokoj duša te u zajedništvu kulturom sjećanja potičemo na nezaborav.

Pozivamo sve vjernike, posebno obitelji žrtava, te župe koje su već podigle križeve da dođu i ove godine na Groblje mira, odati pijetet žrtvama Drugog svjetskog rata i poraća. Svi oni koji to nisu učinili, a žele podići križ na Groblju miru, mogu se informirati o postupku na web stranici www.grobljemira.info.

Također, organizatori zahvaljuju medijima koji će izravno prenositi sv. misu ili popratiti čitav ovaj događaj.