OBAVIJEST PUČANSTVU ŽUPA NA PODRUČJU MOSTARA

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 10. veljače 2023. (grobljemira.info) – O aktivnostima koje provodi Odjel za Drugi svjetski rat i poraće oko utvrđivanja popisa žrtava Drugoga svjetskog rata i poraća možete se informirati na web stranici Groblja mira. (www.grobljemira.info)

Mnoge općine/župe su već završile svoje popise i za njih se podižu bijeli križevi na Groblju mira s imenom i prezimenom svake žrtve. Na području Mostara još nije napravljen konačan popis te molimo da provjerite nalaze li se žrtve iz vaše obitelji na tom popisu, a ako nisu da to što žurnije učinite na način da popunite prijavnice o podatcima smrtno stradale žrtve. Prijavnice možete dobiti u župnim uredima (ili na izlazu iz crkve), a i u uredu Odjela za Drugi svjetski rat i poraće u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače na prvom katu.

Također se tu nalazi i upitnik o grobištima pa ukoliko je nekome poznato da postoje neobilježena grobišta ili mjesta stradanja možete popuniti upitnik i dostaviti ga u ured Groblja mira, koji će poduzimati daljnje aktivnosti oko zbrinjavanja posmrtnih ostataka.

Iste obrasce možete pronaći i na stranici Groblja mira (Podizanje križeva/Mostar) kao i uvid u Radni popis žrtava koje su do sada upisane. Smatra se da je taj broj puno veći te vas molimo da odgovorno i savjesno pristupite ovoj obvezi.

Predugo je vremena prošlo i ovo je posljednja prilika kako bismo sačuvali uspomenu na naše žrtve i osigurali im dostojan spokoj evidentiranjem u popise da su postojali.

Povjerenstvo Mostar