Osnovano povjerenstvo za popis žrtava za područje Kiseljak

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

(Bile, 17. lipnja 2021.) Voditelj Odjela za Drugi svjetski rat i poraće HNS Mile Pušić, u pratnji s fra Miljenkom Stojićem, Ilijom Vrljićem i Anitom Martinac posjetili su općinu Kiseljak i tom prigodom razgovarali s načelnikom općine Kiseljak Mladenom Mišurićem-Ramljakom i Ivom Mirom Jovićem.

S obzirom da se trenutno vrše popisi žrtava Drugog svjetskog rata i poraća u brojnim općinama, a u svrhu objedinjavanja zajedničkog popisa prema kojem će se podizati križevi na Groblju mira na Bilima, župa Goranci, tako je i u općini Kiseljak osnovano povjerenstvo za popis ispred kojeg je imenovan Ivo Miro Jović.

Povjerenstvo ima za cilj prikupiti popise s područja Kiseljaka te ga učiniti dostupnim javnosti u suradnji s uredom Groblja mira, kako bi se pozvala javnost na možebitnu dopunu ili ispravku, a sve u cilju da se ne izostave nestale i pobijene žrtve Drugog svjetskog rata i poraća, nakon čega će također biti dostupno članovima obitelji žrtava s popisa podizanje križa na Groblju mira na kojem su upisani podaci, ime i prezime, ime oca, godina rođenja i godina smrti. Ukoliko se tijekom uzimanja iskaza dozna o novim informacijama grobišta, isti će biti preneseni u zajedničku kosturnicu također na Groblju mira.