Otvoren književni natječaj ISTINOM DO POMIRBE za 2021.godinu

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Otvoren književni natječaj ISTINOM DO POMIRBE za 2021.godinu

Središte Hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizama u BiH raspisalo je književni natječaj Istinom do pomirbe u povodu Europskoga dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima.

Njegovanjem kulture sjećanja i poštujući europske konvencije o osuđivanju totalitarnih režima, s naglaskom na komunizam, koji je na ovim prostorima ostavio najviše žrtava, naročito među civilnim pučanstvom, u mjesecu kolovozu održat će se književna večer na obali rijeke Neretve, spomen mjestu stradanja brojnih žrtava koje su mučki likvidirane od veljače 1945. i tijekom 1946.

Tim povodom dodijelit će se nagrade najuspješnijim radovima pristiglim na natječaj, a u razmatranje će se uzeti svi pristigli radovi od 01. srpnja do 31.srpnja 2021. godine. Stručno povjerenstvo čine književnici Miljenko Stojić i Anita Martinac, te povjesničar Hrvoje Mandić, a prema procjeni odlučit će o broju nagrađenih radova, te uputiti pozive za sudjelovanje u programu. Nagrade i pakete osigurat će SHSK a uručit će se na dan programa 18. kolovoza 2021. godine.

Pjesme, priče, novele, crtice, igrokazi, putopisi ili eseji mogu se slati na adresu elektroničke pošte udrugashsk@gmail.com s naznakom ‘za natječaj Istinom do pomirbe’. Uz rad, potrebno je poslati ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu, broj mobitela, e-mail adresu i kratki životopis. Prednost imaju do sada neobjavljeni radovi.

U Mostaru, 01. srpnja 2021.

Predsjednica SHSK Anita Martinac