PREDSTAVLJEN OSMI ZBORNIK RADOVA HRVATSKOG ŽRTVOSLOVNOG DRUŠTVA

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Stolac, 19. travnja 2023. (stolac.gov.ba / grobljemira.info) – U utorak, 18. travnja 2023. u prostorijama duhovno-kulturnog centra “Sarsenterum” Stolac, s početkom u 19.00 sati predstavljen je osmi zbornik radova Hrvatskog žrtvoslovnog društva. Organizator događaja je Grad Stolac i Udruga građana “Vidovo polje” Stolac.

Osmi zbornik nosi naziv “Totalitarizmi XX. stoljeća i njihove posljedice za hrvatski narod”, a u Stocu su ga predstavili: Ante Čuvalo, Robert Jolić, Stanislav Vukorep, te sam autor zbornika, Ante Beljo, uz moderiranje književnice Anite Martinac.
Izlagači su na jednom mjestu objedinili važnost pričanja i razgovora o ovakvoj tematici. Zatvorenost arhiva, nedostupnost informacija prepušta istraživače oslanjanju na selektivne dokumente te iskaze živih svjedoka.

Na samom početku sve prisutne je pozdravio gradonačelnik Stoca, gospodin Stjepan Bošković koji je naglasio kako je ovo područje obilježeno masovnim stradanjima, kako ljudi iz Hercegovine, tako i iz Dalmacije. Bošković se zahvalio HŽD-u na iskazanoj zainteresiranosti da se zbornik predstavi baš u Stocu. Pozivamo vas da nam se pridružite zadnju nedjelju u svibnju na komemoraciji na Radimlji  da zajedno odamo počast svim žrtvama, zaključio je gradonačelnik.

Nakon predstavljanja zbornika, nastavljeno je druženje u prostorijama Duhovno-kulturnog centra Sarsenterum.