Najava trinaestog Susreta redovnica i redovnika s područja Brotnja

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Trinaesti puta svećenici, redovnici i redovnice rođeni ili da su iz obitelji koje su nastanjene u Brotnju između Ilindana i sv. Jakova organiziraju na dogovorenom mjestu sakupljanje. Ove godine odlučili smo se sakupiti na „Groblju mira“ na Bilima u četvrtak 22. srpnja u 10,00 sati.

Do sada smo se sakupljali u jednoj od broćanskih župa, te u Miletini u samostanu časnih sestara franjevki. Ove godine odlučili smo poći na Bile.

Zašto na Bile? Zato, što je na Bilima u tijeku izgradnja „Groblja mira“ na kojem će biti postavljeni križevi sviju žrtava Drugog svjetskog rata i poraća. Već su postavljeni križevi sviju poginulih, ubijenih i nestalih svećenika, redovnika, redovnica i bogoslova. Poći ćemo na Bile, pomoliti se za sve poginule i prinijeti euharistijsku gozbu za njihov pokoj. Svećenici neka ponesu albu i ljubičastu štolu.

Nadalje, u tijeku je postavljanje križeva sviju poginulih, ubijenih i nestalih s područja Brotnja. Do 21. kolovoza ove godine trebali bi biti križevi poginulih, ubijenih i nestalih Brotnjaka postavljeni.

Bilo bi dobro da svi svećenici, redovnici i redovnice s područja Brotnja nazoče ovom skupu, da se pomolimo i prinesemo euharistijsku gozbu ne samo za svećenike, redovnike i redovnice pobijene i nestale u Drugom svjetskom ratu, nego za sve žrtve Drugog svjetskog rata i poraća.

 

Kako doći do „Groblja mira“: Do „Groblja Mira“ može se doći s više pravaca

– od Mostara, (asfaltni put) preko Cima, Goranaca. U Gorancima prateći tablicu s natpisom „Groblje mira“ lako ćeš biti na cilju.

– od Širokog Brijega (asfaltni put), prođe se Knešpolje, kod restorana „Šaškura“ prati skretnicu prema „Groblju mira“, preko Grabove Drage, Misišta i ponovo ćeš biti na cilju.

– Iz Brotnja, do „Groblja mira“ (asfaltni put) možeš preko Mostara (dalje preko Cima i Goronaca), ili na kružnom toku u Kruševu – na Vardi, uputiti se prema Pologu, Dobriču i kod „Šaškura“ prateći tablicu krenuti prema preko Grabove Drage, Misišta do cilja.

– od Crnča (makadam)

– Iz Rakitna preko Klanaca (makadam)

– S Vrdi preko Vratinca (makadam)

 

Upozorenje starijim osobama: Nema nigdje šetnje i pješačenja. Autom se može dođe do ogromnog parkiralište oko groblja, ide se pješke prema crkvi ne više od desetak metara.

Sakupljanje je između 9:00 i 10:00 sati. Program započinje u 10,00 sati

 

Susret organizirali:

s. Barbarić

s. Korona Cigić

fra Miljeko Stojić

don Ljubo Planinić