UČENICI OSNOVNE ŠKOLE ANTUNA BRANKA I STANISLAVA ŠIMIĆA POSJETILI GROBLJE MIRA

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

11. studenoga 2022. (Marijana Tomašević / grobljemira.info) – U sklopu terenske nastave hrvatskog jezika, povijesti i vjeronauka, učenici devetog razreda Osnovne škole Antuna Branka i Stanislava Šimića iz Drinovaca, u svom jednodnevnom izletu zajedno sa svojim nastavnicima posjetili su danas Memorijalni centar Groblje mira.

Nakon pozdrava i međusobnog upoznavanja, djelatnici centra su poveli goste u razgledavanje prostora Groblja mira te su kroz priču upoznali djecu i nastavnike o tijeku nastanka jednog ovakvog spomen-groblja. Na pristupačan i djeci prihvatljiv način objašnjena je ideja ovog projekta s posebnim naglaskom na povijest i na važnost očuvanja vlastite narodne tradicije te uspomene na naše pretke. Budući kako je na Groblju mira već postavljen velik broj križeva za žrtve Drugoga svjetskog rata i poraća iz općine Grude, velik broj učenika zadržao se u polju A tražeći križeve s imenima svojih predaka.

Svakako, krajnji rezultat ovog posjeta bilo je obostrano zadovoljstvo i pozitivna atmosfera, a susret je zabilježen i zajedničkim fotografiranjem ispred velikog centralnog križa.

Osjećaj nacionalne pripadnosti je plemenit osjećaj, a domoljublje pozitivna moralna odlika, stoga je velika važnost njegovanja hrvatskog nacionalnog identiteta u procesu odgoja i obrazovanja.